Mijn werkwijze

Kennismaken

Wanneer u interesse heeft in financieringsbegeleiding dan maak ik graag een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Samen bespreken we uw kapitaalbehoefte en uw investerings- en financieringsplannen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.

Financieringsscan

Op basis van het gesprek en de beschikbare financiële data breng ik de exacte financieringsbehoefte, de beste financieringsoplossing en de te voeren strategie voor uw financieringsaanvraag in beeld. Natuurlijk schets ik hierbij ook de haalbaarheid van de benodigde financiering en geef ik u zo nodig adviezen waarmee u de kans van slagen op financiering kunt vergroten.

Financieringsdossier samenstellen

De volgende stap is het samenstellen van het financieringsdossier waarop de potentiële financier zijn besluitvorming kan nemen. Naast de financiële stukken wordt de aanvraag beknopt toegelicht en onderbouwd.

Financieringsmemorandum

Bij de complexere financieringsaanvragen is het veelal wenselijk om een financieringsmemorandum samen te stellen voor de potentiële financier(s). In dit memorandum wordt uw financieringsaanvraag uitgebreid onderbouwd. Hierbij wordt onder andere ingegaan op u en uw onderneming, de bedrijfsgeschiedenis en de juridische structuur, uw business model, de ontwikkelingen in uw branche en uw actuele cijfers en prognoses.

Begeleiden van de financieringsaanvraag

Als uw aanvraag goed is voorbereid dan dienen we deze in overleg in bij één of meerdere financiers. FP Finance heeft goede contacten met alle vooraanstaande banken, financieringsmaatschappijen, kredietunies, crowdfunders, informal investers e.d.. In totaal heeft FP Finance toegang tot circa 60 investeringsmaatschappijen en bancaire instellingen. Gedurende de aanvraag trekken we gezamenlijk op waarbij FP Finance het eerste aanspreekpunt voor de financier is.

Beoordelen financieringsvoorstel

Financieringsoffertes, -voorwaarden en zekerheidsakten zijn uitgebreid, moeilijk leesbaar en ze verbergen soms diverse kostenposten. Ik screen deze voor u en bespreek in begrijpelijke taal de belangrijkste highlites. Op deze manier bent u zeker van een passende financiering, onder de best mogelijke condities, passend bij uw bedrijfsvoering en zonder verrassingen achteraf.

Aftersales

Ook als de financieringsofferte getekend is help ik u wanneer nodig. Bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste taxateur of ondersteuning in het traject bij de notaris.

Nazorg

Gedurende de looptijd van de financiering kunnen zaken veranderen waardoor bijsturing of aanpassing van de financiering wenselijk is. Ook na verstrekking van de financiering blijf ik u graag van dienst.

Meer weten over financieringsbegeleiding?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van financieringsbegeleiding? In een vrijblijvend gesprek informeer ik u graag. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met telefoonnummer (030) 227 16 24 of per e-mail: info@FPfinance.nl.

Reacties zijn gesloten.